Dagelijks vers

Paling van Eveleens is een begrip tot ver buiten de landsgrenzen. Dagelijks vers uit zuiver water geschept, volledig met de hand klaargemaakt en uitsluitend op eikenhout gerookt. De ambachtelijke werkwijze van dit familiebedrijf geeft het product haar karakteristieke, volle smaak en maakt deze paling een geliefd onderdeel van diverse gerechten op onze kaart.

Onze paling

PALINGROKERIJ EVELEENS

Wat doet Eveleens zoal?
“Wij zijn gespecialiseerd in palingroken. Onze palingen worden oorspronkelijk in Zuid-Europa gevangen en komen via kwekerijen na zo’n anderhalf jaar levend bij ons terecht. Hier liggen ze in grote ‘bunnen’ in het water en scheppen we elke dag verse paling voor wat er die dag gerookt gaat worden. Het hele proces bestaat uit handwerk; voordat de paling op een broodje ligt gaat het zo tien keer door je hand. We hebben het bereiden ook wel eens machinaal geprobeerd, maar dan krijg je gewoon niet de hoge kwaliteit die we met de hand wel hebben.”


Wat hebben jullie gemeen met de Vos?
“Ik denk de liefde voor het vak. Ik voel me het beste achter mijn toonbank, waar ik mensen blij kan maken met een goed product. Elke keer dat ik bij de Vos eet zie ik diezelfde passie, die gastvrijheid; je wordt daar super leuk geholpen.”


Waar ben je het meest trots op?
“Dat we als familiebedrijf de liefde voor het vak duidelijk geërfd hebben. Mijn opa is het bedrijf zo’n 50 jaar geleden begonnen, mijn vader heeft het overgenomen en nu ik. Ook ben ik trots dat onze paling bij de Vos op de kaart staat; een zaak waar we een goede band mee hebben, waar het vaak vol zit en waar ons product in heerlijke gerechten wordt verwerkt.”

Overige lokale leveranciers