Wat doet Bawykov zoal?

“Wij doen maar één ding; wij zijn een kleine rokerij, gespecialiseerd in zalm van hoge kwaliteit. Dit doen wij met name voor de horeca, waarbij we zalm in hele zijdes op ambachtelijke wijze roken voor restaurants. Ons proces verloopt erg langzaam en duurt zo’n tweeënhalve dag, en dat heeft alles te maken met rust. We hebben een mooie, houten rookkast en zijn puur bezig voor chef-koks die met de beste kwaliteit willen werken.”

In gesprek met leverancier

Jeroen Jordaan, eigenaar van Bawykov Zalm

Wat hebben jullie gemeen met de Vos?
“Naast het feit dat we praktisch buren zijn, zie ik veel raakvlakken in onze overtuiging. Arjen en Denise en hun team werken met smaakvolle, verse producten, en het liefst lokaal als het enigszins kan. Ze zijn bewust bezig met het creëren van mooie gerechten op de menukaart. Ik herken dat heel erg; om als enthousiast, hardwerkend bedrijf zo aandachtig met je product bezig te zijn.”


Zijn er nog grootse plannen voor dit jaar?
“We zijn een relatief klein bedrijf dat altijd hard werkt om meer klanten aan te trekken. Soms is dat lastig, bijvoorbeeld wanneer restaurants aanbieders zoeken met een breed aanbod aan vissoorten. We blijven echter trouw aan onze specialiteit, de zalm, en we willen boven alles onze kwaliteit behouden. Bij onze klanten moet diezelfde passie er wel zijn in de keuken, net zoals bij de Vos. Natuurlijk is het mooi wanneer er een persoonlijke klik is, maar het is vooral belangrijk dat onze klanten net zulke vak-idioten zijn als wij.”

Overige lokale leveranciers