Iets nieuws! De Vos Super11

De Vergulde Vos Super 11!
Het EK voetbal komt er weer aan! Eindelijk weer een eindtoernooi in de zomer, zonder coronamaatregelen waar we zelf aan deelnemen! We hebben hier tien jaar op moeten wachten, dus we pakken groots uit met een splinternieuwe, originele en grootse EK pool: De Vergulde Vos Super 11! 

Kies 11 spelers. 1 keeper, 4 verdedigers, 3 middenvelders en 3 aanvallers. Maximaal van elk land eentje. Deze spelers gaan dit toernooi (min)punten scoren. Kies ook een aanvoerder, de speler die volgens jou dit EK gaat kleuren, want bij deze speler tellen al zijn (min)punten dubbel.


De exacte regels zijn hieronder te vinden, maar om een beetje een indruk te krijgen hierbij alvast een paar voorbeelden. Een keeper die de nul houdt levert 5 punten op, een aanvaller krijgt er voor elk doelpunt 3 en elke speler die aan een wedstrijd meedoet die door zijn land gewonnen wordt krijgt bijvoorbeeld 3 punten.

Meedoen is zeer eenvoudig. In plaats van een gigantisch schema, lever je slechts jouw lijst met 11 namen aan. Dit kan door het excelbestand (vanaf 3 juni beschikbaar) te mailen of door jouw ‘Vos Super 11’ op een bierviltje te schrijven en in te leveren achter de bar. Het wachten is nog op de laatste selecties.


Deelname kost 10 euro en natuurlijk gaat het hele bedrag op aan leuke (geld)prijzen. Er zijn prijzen voor de deelnemers die aan het einde van het EK de meeste punten hebben en er is een prijs voor élke tussenronde. Dit zijn er in totaal zeven. Drie rondes in de poulefase en vier in de knock-outfase. Ook als je er middenin het EK slecht voorstaat, kun je met jouw spelers alsnog een tussenronde winnen.

DE SPELREGELS
Hieronder de regels. Het zijn er veel, maar je hoeft ze echt niet allemaal te kennen. Gewoon 11 spelers kiezen en je bent klaar!
Je kiest 1 keeper, 4 verdedigers, 3 middenvelders, 3 aanvallers. De organisatie bepaalt wat een aanvaller, middenvelder of verdediger is. Het excelbestand van de organisatie is dus leidend. (De Duitse Joshua Kimmich is bijvoorbeeld een verdediger. Mocht hij toch op het middenveld worden opgesteld, dan tellen zijn punten nog steeds als verdediger.)
Van elk land mag je maximaal 1 speler kiezen.
Je kan punten scoren als een speler uit jouw team meedoet in een wedstrijd. Als invaller of als basisspeler.
De puntenverdeling is als volgt:
⚽️ 3 punten als de speler de wedstrijd wint.*
⚽️ 1 punt bij een gelijkspel.*
⚽️ 3 punten voor elk doelpunt dat een aanvaller maakt.
⚽️ 5 punten voor elk doelpunt dat een middenvelder maakt.
⚽️ 7 punten voor elk doelpunt dat een verdediger maakt.
⚽️ 10 punten voor elk doelpunt dat een keeper maakt.
⚽️ 2 punten voor een verdediger die de nul houdt met zijn team in de eindstand van de wedstrijd.
⚽️ 5 punten voor een keeper die de nul houdt met zijn team in de eindstand van de wedstrijd.
⚽️ 2 punten voor een assist.*
⚽️ -10 punten voor een eigen doelpunt.*
⚽️ -3 punten voor een gele kaart.*
⚽️ -3 punten voor een tweede gele kaart, dus rood.*
⚽️ -6 punten voor een directe rode kaart.*

*ongeacht positie.

Als een land de volgende ronde niet haalt en jij hebt een speler in dat land, dan speel je dus verder met een speler minder. Ook als een speler geschorst, geblesseerd of gepasseerd wordt heb je pech.
De punten tellen ook in de verlenging. In de knock-outfase is een gelijkspel niet meer mogelijk. Dus ook na pingels door naar de volgende ronde telt als winst.
Individuele penalty’s tellen niet als doelpunt.
Als het na 120 minuten 0-0 staat telt dit voor verdedigers en keepers voor beide landen als het houden van de nul.
Kies een aanvoerder. Bij deze aanvoerder telt alles dubbel, dus ook de minpunten.
Voorbeelden:
1️⃣Engeland – Denemarken
Je hebt niemand van Denemarken en van Engeland heb je Kane:
Als Kane (aanvaller) één keer scoort en de uitslag is 1-1 scoor je die wedstrijd 3 (doelpunt aanvaller) + 1 (gelijkspel) = 4 punten.
2️⃣Italië – Spanje
Je hebt Donnarumma (keeper) van Italië en Baldé (verdediger) van Spanje:
De wedstrijd eindigt in 0-0 en Baldé pakt twee keer geel, dus rood. Baldé scoort 1 punt voor het gelijke spel, 2 punten voor de nul houden en -6 voor twee keer geel = -3 punten.
Donnarumma scoort 5 punten voor het houden van de nul en 1 punt voor het gelijke spel = 6 punten.
In totaal scoor je deze wedstrijd dus (6-3=) 3 punten.
We gaan uit van de statistieken op LiveScore. Als deze statistieken na de wedstrijd veranderen bij voortschrijdend inzicht, dan veranderen de scores ook. De organisatie heeft altijd gelijk en houdt zich het recht voor om bij hoge uitzondering zelfs af te wijken van LiveScore.
Blijf op de hoogte

Vossenpost

Wilt u als eerste menuwijzigingen zien, op de hoogte zijn van onze opkomende evenementen of andere leuke nieuwtjes krijgen? Abonneer dan op Vossenpost, onze eigen nieuwsbrief!