❗❗Reguliere openingstijden omtrent Corona-virus❗❗
Onze openingstijden blijven ongewijzigd. Op normale dagen blijven wij met lunch, diner en borrel onder de 100 personen en daardoor kunnen wij jullie gelukkig welkom blijven heten.

Uiteraard houden wij de nieuwsberichten in de gaten en hebben wij extra voorzorgsmaatregelen genomen met betrekking tot de hygiëne.

Hieronder vind je uitgebreidere informatie over onze geplande evenementen. Vooralsnog gaan alle evenementen vanaf 1 april door. Wij houden de nieuwsupdates nauwlettend in de gaten.


Zaterdag 28 maart 2020 – 12.00u – 16.00u
Paas High Tea
Het is inmiddels traditie, de Vergulde Vos en byLind slaan de handen wederom ineen voor een sfeervolle en gezellige paasmiddag waarin je ook nog iets moois mee naar huis kunt nemen! We organiseren een feestelijke workshop paasbloemschikken in combinatie met een heerlijke High Tea. Deze keer gaan we werken met houdbare materialen en verse bloemen welke makkelijk te vervangen zijn. Wij serveren een heerlijke high tea en samen met je vriendinnen en met Linda van ByLind maak je een mooi bloemstuk! De prijs van de Paas High Tea is € 49,50


Vrijdag 3 april 2020 – 17.00u
Op Vrijdag
 Op Vrijdag is de vrijdagmiddag (én avond!) borrel- en dansavond in de Vergulde Vos. Wij zorgen voor de lekkerste drankjes, leukste djs en gezelligste mensen en zijn weer klaar voor een avondje dansen. Tot de eerst vrijdag van de maand, tot Op Vrijdag!


Zaterdag 4 april 2020 – 21.30u 
de Vos Live: Groen & Hard
Terug van weggeweest: de Vos Live. Een avond met live muziek in de Vergulde Vos! Na kleine jaar van pauze gaan we er weer voor. En met wie kunnen we dat beter doen dan met de mannen van Groen & Hard uit Zoeterwoude. Verwacht rock (‘n roll)covers van de jaren ’60 tot ’80 uit het groene hart (verrassend, niet?) En zoals mooi op de website van de heren wordt gezegd: “Groen&Hard is geboren en getogen uit die passie voor het land en de eerbied daarvoor. De roots en passie voor de 60’s en 70’s rock. Toen de wereld een stuk eerlijker, eenvoudiger en onschuldiger was”. Wij zijn benieuwd!

Entree is zoals altijd gratis en de band begint tussen 21.30u en 22.00u. Vooraf kun je natuurlijk komen eten, omstreeks 21u halen we de tafels weg en bouwen we de dansvloer op (reserveren via: info@deverguldevos.nl)


Dinsdag 7 april 2020 – 19.00u – VOL
Magic Cabaret Theater Diner met Rob en Emiel (Editie 5, show 3/7)
Tijdens een compleet verzorgde avond uit wordt u verrast door de bijzondere acts van Rob en Emiel. Hun veelbesproken shows zijn het beste te omschrijven als een originele combinatie van cabaret, magic, comedy en mentalisme. U geniet van onze gerechten terwijl magie en hilariteit u tijdens de show zullen verbazen. Wilt u meer informatie? Dat kan via info@deverguldevos.nl of 071 501 8273. 


Vrijdag 24 t/m 27 april 2020 
Koningsweekend 

Koningsdag wordt dit jaar eindelijk weer in Oud Ade en Rijpwetering gevierd. De Vergulde Vos en ROAC hebben hun handen ineengeslagen om voor jong en oud een mooi weekend te organiseren. Hieronder staat het volledige programma en staat op welke manier er voor de diverse activiteiten kan worden ingeschreven. Alle activiteiten vinden plaats in en rondom de feesttent die op de dan mooi aangeklede parkeerplaats van het Hertogspark staat.

24 april 2020: Frisfeest i.s.m. js Meddle (20.30 – 23.30)
Het weekend begint met het frisfeest op vrijdagavond. In samenwerking met Jeugdsociëteit Meddle zijn de beste dj’s uit de omgeving aangetrokken om er een mooie avond van te maken voor de jeugd van de 1e, 2e en 3e klas. Een kaartje voor dit feest kost € 3,00 waarbij een consumptie is inbegrepen. Kaartjes zijn binnenkort te koop in Meddle, de kantine van ROAC en de Vergulde Vos.

25 april 2020: Beachvolleybaltoernooi (11.00 – 16.00)
Naast de feesttent worden meerdere beachvolleybalvelden aangelegd. Hier wordt op zaterdag het grote beachvolleybaltoernooi gespeeld. Onder het genot van een muziekje, drankje, hapje en vast en zeker een zonnetje wordt er vanaf 11.00 uur om de prijzen gestreden. Teams bestaan uit minimaal 6 personen, waaronder minimaal 2 vrouwen en 2 mannen. Rond 16.00 uur zal de grote finale worden gespeeld. Na de prijsuitreiking nemen de zangers en dj’s het over. Zanger Jordi Heer is gestrikt voor het eerste gedeelte van de avond, waarna de mannen van MAF er tot ongeveer middernacht er nog een mooi feest van maken. Overdag en tijdens het feest is de entree gratis. Inschrijven voor het beachvolleybaltoernooi kan vanaf nu via koningsdagweekend@svroac.nl. Geef hierbij de teamnaam door en de contactgegevens van de aanvoerder. Doe dit snel, want het aantal teams is beperkt. De kosten per team zijn € 40,00.De minimumleeftijd om mee te doen is 16 jaar en douchen en omkleden is mogelijk in de kleedkamers van ROAC.

26 april 2020: Nacht van de Koning (20.00 – 01.00)  
LEKKER WEER
De eerste band op deze feestavond is Lekker Weer. In amper 2 uur komen er minimaal 100 hits voorbij. 80’s, 90’s en zeroes, dance classics, evergreens en guilty pleasures. Dit alles razendsnel door elkaar heen in unieke medleys zorgt voor een prachtige avond. Deze mannen verkopen dit jaar de grote zaal van de Gebroeders De Nobel uit, maar zullen ook zeker uitkijken naar De Nacht van de Koning in Oud Ade en Rijpwetering.

MEUK
Met een ‘moddervette’ show sluit Meuk de avond af. Met live de bekendste plattelandsklassiekers knallen zij het dak van de feesttent af. Met Co2-kanonnen, confetti, frikandellenhengelen en hun hit Schijten op een Dixi belooft dit een mooi spektakel te worden. Een kaartje kost 15 euro en is binnenkort te koop in de Vergulde Vos en bij ROAC in de kantine. 

27 april 2020: Koningsdag!

10.00-13.00: Vrijmarkt
De traditionele vrijmarkt keert terug op het dorp. Vanaf 9.15 uur zijn alle kinderen van harte welkom om leuke spullen en een kleedje klaar te leggen. Van tevoren aanmelden hoeft niet, er is voldoende ruimte op het versierde terras naast de feesttent. Om 10.00 uur wordt de vrijmarkt feestelijk geopend. We proberen hier Koning Willem voor te strikken. Kom dus gezellig langs om te kijken wat er allemaal te koop is. Voor alle deelnemende kinderen is er ook nog een leuke verrassing, dus zorg dat je er bij bent!

13.00-15.00: Koningsdaglunch
In de feesttent begint om 13.00 uur de lunch. Voor jong en oud serveren we hier een lunch die onze koning waardig is met onder andere verschillende soepen, broodjes, specialiteiten van de keurslager, eieren, salades, gerookte zalm en paling, kipragout en zoet beleg. Deze koninklijke lunch wordt verzorgd door De Vergulde Vos. Ook koffie, thee, melk en verse jus d’orange zijn bij de koningsdaglunch inbegrepen. Wacht niet te lang met inschrijven, want de plekken hiervoor zijn beperkt. Opgeven kan via koningsdagweekend@svroac.nl en de kosten zijn € 17,50 per volwassene en € 7,50 voor kinderen onder de 12 jaar. Na je inschrijving ontvang je een mail met een bevestiging en een betaalverzoek.

10.30-13.00: beachvoetbal 4×4  
In het zand zijn een aantal voetbalvelden aangelegd. Op deze velden vindt op Koningsdag het beachvoetbaltoernooi plaats. Dit betreft een 4 tegen 4 toernooi voor jongens en meisjes van 11 tot en met 15 jaar. Teams (van minimaal 4 personen) inschrijven hiervoor is gratis en kan via koningsdagweekend@svroac.nl.

16.00-17.00: zandkastelen bouwen  
In de middag worden er zandkastelen gebouwd. Het zandveld wordt dan vrijgemaakt voor de jongste jeugd. Voor de jeugd staan er overigens op zaterdag en maandag ook springkussens op het terras naast de feesttent.

15.00-17.00: Tobbetje steken
In navolging van de Oranjevereniging Sassenheim organiseren we Tobbetje steken. Tobbetje steken houdt in dat in teams van 2 personen in een karretje naast elkaar van een baan af gaan. Beiden hebben een lans vast die door een ring moet worden gestoken. Als een duo hier allebei in slaagt gaat dit team door naar de volgende ronde, op weg naar de eeuwige roem en een mooie prijs. Als dit niet lukt wacht er een koude plens water. Op Koningsdag zelf kan er ingeschreven worden voor dit spektakel, waarvoor er een speciale presentator is ingehuurd. In Sassenheim is het Tobbetje steken een jaarlijks hoogtepunt voor het dorp. Tobbetje steken is wel nieuw voor Oud Ade en Rijpwetering. Het is dan ook goed nieuws dat de vrijwilligers van de Oranjevereniging Sassenheim hun baan op ons feestterrein komen opbouwen.

17.00-23.00: Feest met Rampscenario
Waar veel coverbands vaak meer lijken op veredelde juke-boxen, brengt het Rampscenario medleys van de bekende hits van heden en weleer op een originele manier en soms met een knipoog. Van Pink Floyd, via De Dijk naar Pater Moeskroen en weer terug met een tussenstop bij The Who en Normaal. Voor het muzikaal en feestelijk afsluiten van het Koningsdagweekend in Rijpwetering en Oud Ade draaien zij hun hand niet om.

Op de lunch na is de entree voor Koningsdag gratis


Donderdag 7 mei 2020 – 19.00u – VOL
Magic Cabaret Theater Diner met Rob en Emiel (Editie 5, show 4/7)
Tijdens een compleet verzorgde avond uit wordt u verrast door de bijzondere acts van Rob en Emiel. Hun veelbesproken shows zijn het beste te omschrijven als een originele combinatie van cabaret, magic, comedy en mentalisme. U geniet van onze gerechten terwijl magie en hilariteit u tijdens de show zullen verbazen. Wilt u meer informatie? Dat kan via info@deverguldevos.nl of 071 501 8273. 


Donderdag 15 oktober 2020 – 19.00u – VOL!
Magic Cabaret Theater Diner met Rob en Emiel (Editie 5, show 5/7) 
Tijdens een compleet verzorgde avond uit wordt u verrast door de bijzondere acts van Rob en Emiel. Hun veelbesproken shows zijn het beste te omschrijven als een originele combinatie van cabaret, magic, comedy en mentalisme. U geniet van onze gerechten terwijl magie en hilariteit u tijdens de show zullen verbazen. Wilt u meer informatie? Dat kan via info@deverguldevos.nl of 071 501 8273. 


Dinsdag 10 november 2020 – 19.00u – VOL!
Magic Cabaret Theater Diner met Rob en Emiel (Editie 5, show 6/7)
Tijdens een compleet verzorgde avond uit wordt u verrast door de bijzondere acts van Rob en Emiel. Hun veelbesproken shows zijn het beste te omschrijven als een originele combinatie van cabaret, magic, comedy en mentalisme. U geniet van onze gerechten terwijl magie en hilariteit u tijdens de show zullen verbazen. Wilt u meer informatie? Dat kan via info@deverguldevos.nl of 071 501 8273. 


Maandag 14 december 2020 – 19.00u – VOL!
Magic Cabaret Theater Diner met Rob en Emiel (Editie 5, show 7/7) 
Tijdens een compleet verzorgde avond uit wordt u verrast door de bijzondere acts van Rob en Emiel. Hun veelbesproken shows zijn het beste te omschrijven als een originele combinatie van cabaret, magic, comedy en mentalisme. U geniet van onze gerechten terwijl magie en hilariteit u tijdens de show zullen verbazen. Wilt u meer informatie? Dat kan via info@deverguldevos.nl of 071 501 8273.